Stucwerk

Wij verzorgen alle voorkomende stucwerken voor zowel binnen en buiten. Bijvoorbeeld schuurwerk, pleisterwerk en spachtelputz.

Schuurwerk

schuurwerk

Schuurwerk is een methode, waarbij een gipslaag van geelband of schuurband gips met een spaan wordt opgebracht. Nadat de opgebrachte laag grotendeels is opgedroogd, wordt met een gele of rode spons (beiden geven een andere structuur) de laag afgewerkt in een fijn of grof waaiereffect. Deze methode geeft een zeer gedistingeerd resultaat.

Pleisterwerkpleisterwerk

Pleisteren is misschien wel de oudste methode van stucwerk. Hierbij wordt een gipslaag van MP75 of Roodband met de hand opgebracht. Na droging wordt deze laag voorzien van een gladde afwerklaag, wat een spiegelglad eindresultaat geeft. De wand is daarna ideaal voor texwerk of andere doeleinden.

Spachtelputzspachtelputz

Spachtelputz is een zeer hard materiaal en kan dus tegen een stootje. Het wordt met een rvs spaan op de muur aangebracht. Door met een kunststof spaan over het materiaal te gaan, gaan de steentjes die in het materiaal zitten bewegen en zo wordt er een open structuur verkregen. Voor spachtelputz gebruiken wij brander tango. Deze spachtelputz blijft elastisch en is dus ideaal tegen scheuren, maar is toch hard. Spachtelputz is van fijn tot grof te verkrijgen,en is in iedere kleur te maken.